Nou LIDER-CALENER unificat per cumplir amb el nou HE

17/03/2014

La setmana passada es va posar en marxa de forma obligatòria el nou document HE del Codi Tècnic de l'Edificació.

Per complir amb els requeriments del document HE0 de Limitació del consum, i HE1 de Limitació de la Demanda, acaba de sortir un LIDER-CALENER unificat.

 

Serveix per residencial privat en el cas de l'HE0 i per tots els casos en l'HE1, incloses ampliacions i grans reformes. Per tant, el nou software ja realitza els càlculs a través de fòrmules pel cas d'habitatges, i l'edifici de referència pel cas d'ampliacions i grans reformes, i pels casos d'ús no residencial.

En casos d'edificis terciaris, l'HE0 es compleix a través de la pròpia certificació energètica, de moment amb els softwares i procediment existents, i no amb el nou LIDER-CALENER. S'haurà de tenir especial cura en escollir la zona climàtica i les renovacions manualment, d'acord als nous requeriments del CTE, i no per defecte el que indica el Calener VyP.

S'estableix un període de 9 mesos en que coexistiran els CALENER VyP i GT, amb el nou LIDER-CALENER, que de moment no es podrà utilitzar pel procés de certificació energètica.

Paral·lelament, altres eines no oficials com el Cype Therm han anat sortint per complir amb HE0 i HE1 en casos d'ús residencial.

 

Més informació:

Link pàgina codigotecnico on es presenta el software

Link Cype Therm