13 anys amb les elèctriques estafant-nos: el dèficit de tarifa, la deforma energètica i la plataform

17/11/2013

En el present escrit volem fer menció d'un cas realment trist i deplorable

El passat juliol es feia pública la nova reforma energètica. En principi semblava que tothom rebia per igual (consumidors, productors d'energies renovables i les grans companyies). Tot i així, a mesura que s'ha anat desgranant el contingut d'aquesta deforma energètica veiem que ha estat feta a mida per la patronal del sector elèctric UNESA que engloba a les 5 principals companyies elèctriques de l'estat.

 

En l'enllaç que us facilitem (http://poligraficos.blogspot.com.es/2013/08/las-electricas-13-anos-estafando-al-pais.html) podeu veure com es tracten els següents temes:

1. Com a l'any 2012 el sr. Gonzalo Sáez De La Miera desgrana les principals directrius que regiran l'autoconsum energètic i l'evolució de les primes a les energies renovables (només 1 any i mig abans de la publicació del RD!!)

2. La "compincha" entre iberdrola i endesa per eliminar la retribució primada a les centrals eòliques.

3. La denigració de l'energia solar fotovoltaica, la qual substitueix en part la generació elèctrica de gas en cicle combinat, gas de la companyia gas natural, de la companyia de la Caixa.

4. La confusió entre els costos fixes i variables del sistema elèctric i el funcionament del pool elèctric estatal, que fa que avui en dia, centrals que estan sobradament amortitzades continuïn cobrant el preu de l'energia a un preu que no els correspondria si funcionessin en altres països.

5. L'afectació de la deforma energètica a la competitivitat de les empreses.

6. Com s'ho han muntat les principals companyies elèctriques per evitar que l'autoconsum energètic sigui una realitat, i encara menys el balanç net. L'esperança de molts ciutadans de poder-se produir part de l'energia que ells consumiran no serà possible per una impune privatització d'un bé públic com és el sol

 

És per aquest motiu que us animem a que visiteu la pàgina web de la plataforma per el nou model energètic i que us hi uniu, tot l'equip de CO2en ja en forma part: http://www.nuevomodeloenergetico.org/pgs2/

 

Albert Juan Casademont
Enginyer Industrial