Admesa a tràmit per la ILP per saber la veritat sobre el dèficit de tarifa

09/02/2014

Aquest dijous 6 la Junta Electoral Central reunida al Congrés dels Diputats, ha ratificat la Iniciativa Legislativa Popular presentada per l'Associació ASECE, de manera que el procés electrònic de recollida de signatures començarà en breu, a través de la plataforma mifirma.com instal·lada a la web: http://www.quieroauditoriaenergetica.org/

 

Un dèficit de més de 28.000 milions d'euros és el valor global del Dèficit de Tarifa de l'estat amb les companyies elèctriques. Tot i així, les 5 grans companyies que exigeixen que se'ls hi condoni aquest deute han tingut més de 40.000 milions d'euros de beneficis els últims 5 anys.

Aquest, com també veure com la majoria de polítics ocupen seients i alts càrrecs directius a les companyies energètiques del nostre país ha fet encendre les alarmes d'una societat cada dia més esgotada i amb nul·la confiança respecte als polítics que en teoria els representen.

Per aquest motiu es va decidir presentar aquesta ILP que ja ha complert els tràmits administratius per poder començar a recollir firmes. Des de l'equip de CO2EN us animem entrar a la seva web i firmar per demanar una auditoria real per determinar l'abast real del dèficit de tarifa que haurem de pagar entre tots. Aquí us deixem el text de la plataforma.

En el següent enllaç us podeu descarregar el text de la ILP presentat al congrès dels diputats:

TEXT DE LA ILP:

Volem i exigim conèixer la veritat sobre el Dèficit de Tarifa elèctric.

La Societat Civil Espanyola, composta pel conjunt dels seus ciutadans amb interès en l'àmbit públic, preocupada manifestament pel rumb incert que està travessant en aquesta última dècada , exigeix ​​a la Societat Política la defensa dels drets individuals i socials dels ciutadans.

Es requereix la necessitat de protegir la societat de l'acció estratègica del poder i del mercat, pel que únicament es disposa d'un mecanisme que permeti la intervenció ciutadana en el sistema, la Iniciativa Legislativa Popular ( ILP ) regulada per la Llei Orgànica 3 / 1984, de 26 de març, així com l'article 87.3 de la Constitució Espanyola de 1978, sobre el dret de la participació directa dels ciutadans en el procés de producció normativa.

El poble és titular de la Sobirania en la tasca d'elaboració de les normes que regeixen la vida dels ciutadans, i possibilita d'una altra banda, l'obertura de vies per proposar al Poder Legislatiu l'aprovació de normes la necessitat és àmpliament sentida per l'electorat.

La Societat Civil no troba ressò en les formacions polítiques amb representació parlamentària en relació al concepte Dèficit de Tarifa elèctric. La por de tota la classe política de la història de la Democràcia és l'Energia i el seu consum. Els recents esdeveniments ens ho estan demostrant dia a dia. Aquesta apatia generalitzada per mostrar un veritable interès en concretar amb precisió i entusiasme si és veritat que els ciutadans de l'Estat Espanyol tenim un compromís econòmic amb el sector industrial de l'electricitat, obliga necessàriament a la Societat Civil a activar els seus drets anteriorment exposats.

Si aquests objectius els comparteixes, si dubtes que veritablement existeix aquest deute i vols exigir la Societat Política que per Llei es dissenyi un marc legal que permeti conèixer la realitat del Dèficit de Tarifa elèctric, ara tens l'oportunitat d'exercir el teu dret legítim i constitucional.

Comptem amb tu.

http://www.quieroauditoriaenergetica.org/